Създателят на INSAIT проф. Мартин Вечев направи лично дарение в размер

...
Създателят на INSAIT проф. Мартин Вечев направи лично дарение в размер
Коментари Харесай

Български учен дари 60 000 лева за Ученическия институт по математика и информатика

Създателят на INSAIT проф. Мартин Вечев направи лично подаяние в размер на 60 000 лв. за работата на Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ) към ИМИ-БАН. Дарението ще бъде употребявано за подготовка на децата и завоюване на нови по-големи триумфи на национални и интернационалните научни състезания и олимпиади за възпитаници.

„ Изследователските стратегии за възпитаници като УчИМИ на ИМИ-БАН и STARS на INSAIT, както и олимпиадите, са най-важните извънкласни действия, в които мощните възпитаници на България би трябвало да вземат участие. Те са основополагащи за построяването на хора, които умеят да измислят технологиите на бъдещето, а освен да ги ползват. Тези начинания са в синхрон с задачата на INSAIT да развива българските гении и да основава предпоставки те да остават в България “, показа проф. Мартин Вечев, проектант на INSAIT.

Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) е основан през 2000 година и към този момент двадесет и три години открива и поддържа развиването на млади гении в региона на математиката и информатиката. Дарените средства ще подкрепят провеждането и на обичайните действия на Института като: Ученическата конференция, Ученическата секция на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България и Лятната изследователска школа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР